Starši še kako dobro vemo, kako zelo hitro rastejo naši otroci in kako zelo draga so kakovostna otroška oblačila, ki so kljub visoki ceni uporabna  samo nekaj mesecev, ko jih že moramo zamenjati za nove, večje številke. Rešitev za to težavo so rabljena otroška oblačila, ki pa niso boljša le za denarnico, temveč tudi za okolje. Odlično ohranjena oblačila in druge pripomočke za dojenčke in otroke lahko dobite v novi spletni trgovini www.pufeta.si.

Zakaj so rabljena otroška oblačila boljša od novih?

Razlogov je toliko, da bi težko vse našteli v enem članku, zato bomo predstavili le tiste najpomembnejše.

1. Cena. Kot že omenjeno je cena rabljenih otroških oblačil ponavadi izredno nizka. Če obiščete novo spletno trgovino dobro znanega podjetja Pufeta, boste videli, da so cene za rabljena otroška oblačila in obutev ponavadi le nekaj evrov, kar je bistveno manjši finančni zalogaj, še posebej, če upoštevamo, da je otroška oblačila potrebno veliko menjati.

2. Oblačilca s tem rešite pred košem za smeti. Ker otroci zelo hitro rastejo, svoja oblačila ponavadi prerastejo veliko prej, kot pa jih ponosijo. Za njimi tako ostajajo kupi še uporabnih in čisto dobro ohranjenih oblačilc, za katera bi bilo resnično škoda, da romajo na odpad. S tem, ko obiščete trgovino z rabljenimi oblačili in za svojega otroka izberete oblačila iz druge roke, ki so še vedno v perfektnem stanju, preprečite, da bi ta oblačila pristala na odpadu.

3. Hitra moda je eden najhujših onesnaževalcev našega planeta. Otrok običajno ne povezujemo s hitro modo in onesnaževanjem planeta, a dejstvo je, da danes tovarne hitre mode tudi otroška oblačila proizvajajo v ogromnih količinah ter pod izredno neetičnimi in okolju ter ljudem škodljivimi pogoji. Za izdelavo enega samega artikla iz neekološkega bombaža se porabi ogromno vode, še več pa se je onesnaži. Monokulture, kot je bombaž, okoliškim prebivalcem odvzemajo obdelovalne površine in s tem sredstvo za preživljanje. S kupovanjem rabljenih oblačil tako za otroke kot za odrasle v trgovinah, kot je Pufeta, se temu lahko izognete, saj takšen artikel že obstaja in s svojim nakupom ne podprete izdelave novega.

4. Iz njih so že izprane škodljive kemikalije in mikroplastika. Material, iz katerega nastajajo artikli hitre mode, že v procesu gojenja rastlin za njegovo izdelavo ponavadi obdelajo z velikimi količinami kemikalij, ki so dokazano škodljive za zdravje. Rabljena otroška oblačila so bila običajno že velikokrat oprana, tako da so se te kemikalije v večini iz blaga že izprale. Podobno je z mikroplastiko, ki onesnažuje naše vodne vire in s tem posledično prehaja v naša telesa. Dlje kot je nek kos oblačila v uporabi, manj novih kosov bo potrebno, da ga nadomestimo, s tem pa bo bistveno zmanjšana tudi količina mikroplastike, ki bo pristala v okolju.

5. Z nakupom rabljenih otroških oblačil podpirate lokalno gospodarstvo. Večina otroških oblačil, ki so v prodaji pri nas, spada pod globalne blagovne znamke in z nakupom takšnega kosa finančno podprete megakorporacijo, ki vašega denarja ne potrebuje. Trgovine z rabljenimi artikli, kakršna je trgovina Pufeta, pa so pri nas večinoma v lasti malih podjetnikov, ki jim vsak zaslužen evro veliko pomeni. Poleg tega z vlaganjem denarja v lokalno gospodarstvo posredno vlagate tudi v razvoj območja, na katerem živite.

Obiščite torej trgovino Pufeta, kjer lahko dobite rabljena otroška oblačila in obutev po izredno nizkih cenah. Nakup lahko opravite preko spleta, željeno lahko naročite po telefonu ali preko e-maila ali pa obiščete poslovalnico v Novi Gorici. Naredite nekaj dobrega za svojo denarnico in okolje. Pufeta ima vse, kar potrebujete.