Prsna črpalka

Življenje z novorojenčkom je čarobno, vendar lahko tudi naporno. Električna prsna črpalka za mleko je priljubljena pri mladih mamicah, saj jim pomaga povečati zalogo mleka in omogoča, da hranjenje prevzame tudi druga oseba. Tako si lahko mamica vzame trenutek zase. Pripomočki za prve mesece otrokovega življenja so zelo pomembni za udobje in funkcionalnost vsakodnevnega življenja z dojenčkom. Med najbolj uporabnimi pripomočki za doječe mamice je električna prsna črpalka za mleko. Doječe mamice se soočajo s težavami, kot so primanjkljaj mleka ali nepredvidljivi opravki, ki prekinjajo proces hranjenja. Električna prsna črpalka za mleko jim omogoča, da pripravijo mleko vnaprej, tako da so lahko brez skrbi, da bo njihov dojenček deležen dovolj materinega mleka, tudi če mamica ni takoj pri njem.

Kako črpanje mleka koristi doječim mamicam in njihovim otrokom?

Črpanje mleka ima pozitivne učinke tako za doječo mamo kot njenega otroka. S črpanjem se proizvodnja mleka poveča in zagotavlja dovolj zaloge za hranjenje. Električna prsna črpalka za mleko lahko tudi pomaga sprostiti napetost v prsih, če mama ne more takoj dojenčka hraniti. Višek materinega mleka se lahko zamrzne ali pa pokloni tistim, ki ne morejo dojiti svojega otroka, vendar mu želijo nuditi vse prednosti materinega mleka. Materino mleko je popolna hrana za dojenčka in vsebuje vse, kar potrebujejo, zato je zaloga mleka zelo pomembna.

Povezava med mamo in otrokom

Črpalka za mleko omogoča, da se odgovornost za hranjenje premakne tudi na druge družinske člane, ko mamica ni prisotna ali potrebuje trenutek zase. Med dojenjem se mamica in otrok pogledata v oči in se dotakneta, ustvarjata posebno vez. Oče se lahko preko hranjenja tudi sam poveže s svojim otrokom.

Življenje z dojenčkom je lahko zahtevno, zato je uporaba prsne črpalke za mleko lahko koristna. Včasih pa mladim mamicam prsna črpalka povzroči nekaj nervoze. Vendar pa ni razloga za skrb, saj je prsna črpalka varna za uporabo. Da bi bilo črpanje mleka gladko, vam predstavljamo nekaj nasvetov za sproščeno uporabo prsne črpalke. Pred črpanjem si vzemite nekaj trenutkov za sprostitev, parkrat globoko vdihnite, si zavrtite pomirjujočo glasbo ali naredite nekaj poz joge. Ne pozabite, da bo vsakič lažje, tudi če bo prva izkušnja nekoliko nerodna.

Nasveti za uspešno črpanje mleka

Poskrbite, da bo mleko steklo. Če želite zagotoviti, da bo steklo dovolj mleka, poskrbite za nežno masažo svojih prsi. To lahko storite z nežnimi gibi, kar bo spodbudilo pretok mleka. Nekatere ženske ugotavljajo, da jim pomagajo tudi topli obkladki. Povežite se z dojenčkom. Povezava s svojim dojenčkom je zelo pomembna za uspešno črpanje mleka. Če imate dojenčka ob sebi, ga držite med črpanjem. Če ga nimate ob sebi, lahko pogledate njegovo sliko. Nekatere mamice si pred črpanjem poslušajo posnet dojenčkov jok, kar jim pomaga, da se bolj povežejo z njim in izboljšajo pretok mleka. Črpajte in hranite ob istem času. Potrebujete tudi časovno usklajenost, da bo mleko dobro steklo. Zato si priporočamo, da črpate mleko ob istem času kot hranite otroka, še posebej, če ste se po porodniškem dopustu vrnili v službo in še vedno dojite. Tako boste zagotovili, da bo pretok mleka dober.

Prsna črpalka

Podarite svojemu otroku najboljše – z prsno črpalko za dojenje.

Prsna črpalka za optimalno individualnost

Calypso električna prsna črpalka za mleko ponuja individualno možnost nastavitve moči in intervala črpanja, ki je najbolj podobna sesanju vašega dojenčka. Možna je tudi izposoja električne črpalke za mleko. Izberite najbolj primeren nastavek za vaše bradavice, ki se lahko spreminjajo med dojenjem. Uporabite lahko enojni PumpSet ali dvojni DoublePumpSet nastavek. Amaryll ročna prsna črpalka pa vam omogoča ergonomsko uporabo z levo ali desno roko. Polnite vaše mleko v higienske EasyFreez vrečke direktno iz črpalke ali po črpanju za zamrzovanje. Mehke in vpojne prsne podloge Day&Night Pads pa vam omogočajo komfortno uporabo čez dan in ponoči.

Ardo medical GmbH – podjetje z več kot 60 letnimi izkušnjami pri pripomočkih za dojenje

Ardo Medical GmbH je švicarsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo pripomočkov za dojenje in podporo pri dojenju. Ima več kot 60 let izkušenj na tem področju in svoje izdelke ponuja v več kot 50 državah po svetu. Leta 2010 so razvili lasten koncept prsnih črpalk, dodatne opreme in različnih pripomočkov za dojenje. Pri izdelavi svojih izdelkov so poudarjeni kvaliteta, prijaznost uporabe, udobje, varnost in zanesljivost. Znamka pomeni visoke standarde kvalitete, dizajna in trajnosti. Električna prsna črpalka je koristen pripomoček za vzpostavljanje dojenja med ločitvami mamice in dojenčka, pri uporabi zdravil ali pri hiperprodukciji materinega mleka.

Električna prsna črpalka je koristen pripomoček za izčrpavanje materinega mleka, še posebej za mamice dvojčkov. Ardo Medical GmbH ponuja Carum, ki ima klinično uporabo in dvobatni sistem ter stimulativni modus. Calypso prsna črpalka pa je najpogosteje uporabljena električna prsna črpalka med mamicami. Možna je tudi izposoja električne črpalke za mleko, električne prsne črpalke lahko prejmete na dom v 1-3 dneh po naročilu. Kot rečeno je možna tudi izposoja električne črpalke za mleko, na voljo so različne opcije najema (za 1 mesec, za 2 meseca ali za 3 mesece) in dodatni pripomočki.

Prsna črpalka

Nenehna oskrba vašega otroka – z enostavno uporabo prsne črpalke.

Prednosti skupnega spanja z novorojenčkom

Posteljice za dojenčke so na voljo tudi za izposojo. Novorojenčki potrebujejo bližino staršev, kar jim zagotavlja večje počutje in varnost. Bližina, vonj in dotik mamice imajo pozitiven učinek na dojenje, zmanjšujejo tveganje za nenadno smrt v zibelki (SID) in povečujejo povezanost med mamo in otrokom. V angleščini se uporablja izraz “co-sleeping”, kar pomeni, da dojenček spi v posteljici, priključeni na starševsko posteljo in med mamo in dojenčkom ni ovir. Obposteljne posteljice za dojenčka zagotavljajo varnost, zanesljivost in daljši in trajnejši stik med mamo in otrokom.

Izposoja obposteljnih posteljic za dojenčke

Obposteljne posteljice za dojenčka so izjemno priročne in imajo veliko uporabnih lastnosti, kot so enostavna montaža, možnost nagiba in nastavitve posteljice, samostojna posteljica in so modernega dizajna. Staršem lahko olajšajo mnoge skrbi. Vendar pa so montažne obposteljne posteljice za dojenčka zelo drage in predstavljajo velik del stroškov otroške opreme. Čas, ko dojenček še lahko spi v tej vrsti posteljice, je običajno 6 mesecev. Izposoja posteljice za dojenčke je torej odlična izbira, ki vam lahko zmanjša finančne stroške, povezane z nabavo otroške opreme. Če kliknete na povezavo, si oglejte podjetje, ki zagotavlja hitro dostavo posteljic za dojenčke. Po naročilu ali v dogovorjenem času vam bodo otroške posteljice dostavili na dom v 1-3 dneh.

Prednosti izposoje posteljice za dojenčka

Kvaliteten spanec je za rast, razvoj in krepitev otroka izjemno pomemben. Zato moramo starši zanj izbrati ustrezno posteljico. Vendar se ob rojstvu otroka pojavijo veliki stroški z nabavo otroške opreme, zato je izposoja posteljice za dojenčka odlična rešitev za zmanjšanje teh stroškov. Obenem pa zagotavlja kvalitetno ležišče za otroka, ki mu omogoča kvaliteten spanec. Zato je izposoja posteljice za dojenčka idealna možnost za starše, ki želijo zmanjšati stroške in zagotoviti kvaliteten spanec svojemu otroku.

Različne vrste otroških posteljic

Otroške posteljice so izdelane tako, da zadovoljijo potrebe različnih starosti otrok. Novorojenčki in dojenčki lahko spijo v zibelkah ali pa v posebni obposteljni posteljici, za starejše otroke pa so na voljo standardne postelje, ki so dolge od 120 cm naprej. Poleg tega obstajajo tudi prenosne posteljice za dojenčke, ki so namenjene za potovanje ali spanje pri babicah. Izbira otroške posteljice se mora temeljiti na starosti otroka in njegovih potrebah.

Lesene posteljice za kvaliteten in varno spanje vašega otroka

Les je naravni material, ki ponuja kvaliteto, ki jo potrebujete za spanje vašega otroka. Lesene posteljice so lahko premazane z brezbravnim premazom, ki je odporen na slino, hkrati pa so zaradi naravnih sestavin popolnoma varne za vašega malčka. Posteljice imajo pogosto nastavljiv nivo višine, rešetkasto dno pa zagotavlja boljše kroženje zraka. Lesene posteljice so na voljo kot samostojne posteljice ali pa kot obposteljne posteljice za dojenčka, pri katerih se posteljica fiksira na zakonsko posteljo. To vam omogoča, da vašemu otroku zagotovite kvaliteten in varen spanec.

Prednosti obposteljne posteljice za novorojenčke in dojenčke

Bližina staršev je za novorojenčke in dojenčke zelo pomembna. Otrok z bližino in stikom z materjo in očetom razvija posebno vez, hkrati pa se izboljša tudi njegovo počutje. Obposteljna posteljica, priklopljena na zakonsko posteljo, omogoča staršem, da spijo z dojenčkom, hkrati pa zagotavlja varnost, da otrok ne more pasti iz postelje. Poleg tega ima obposteljna posteljica številne druge prednosti, kot so nagib, nastavljiv nivo višine, majhno težo, zložljivost, moderen design in enostavna montaža.

Obposteljna posteljica je prilagojena za najmlajše, od novorojenčkov do starosti 6 mesecev, ali dokler ne tehta 9 kilogramov. Zelo pomembno je, da je pravilno fiksirana na starševsko posteljo in da so pasovi dobro nastavljeni in tesno zaprti. Med posteljico in zakonsko posteljo ne sme biti vmesnega prostora, da otrok ne pade skozi. Tako zagotavljamo varno in blagodejno okolje za otroka.

Posteljice za dojenčke

Priročno in funkcionalno za vsako mamo in varne noči za vašega malčka.

Udobna spanje za novorojenčka tudi na poti

Tudi na dopustu želimo zagotoviti udobno in varno ležišče za našega novorojenčka. Ko se odločimo za izposojo potovalne posteljice, lahko to skrb odženemo. Potovalne posteljice so na voljo kot samostoječe ali pa se fiksirajo na posteljo staršev. Primerne so tudi za uporabo v avtodomu, saj so majhne teže in opremljene s prenosno torbo, kar omogoča enostavno prenašanje. Ko so zložene, jih lahko pospravite v še tako majhen prostor, po drugi strani pa so lahko sestavljive in ponujajo prostor za spanje. Prenosne posteljice za dojenčke imajo sistem proti samodejnemu zlaganju, zato so varne za uporabo.

Dodatki za prenosne posteljice

Potovalne oziroma prenosne posteljice za dojenčke imajo številne dodatke, ki jih bodo starši zagotovo cenili. Nekateri od teh dodatkov vključujejo: praktični žep za dodatne stvari, mrežo proti komarjem, kolesa za enostavno premikanje (vendar jo ne pozabite zatakniti, ko posteljico premaknete), nadstrešek z igračami, poličko za igrače, nastavljiv nivo višine, zložljivo podlogo, notranjost iz bombaža, mrežasto okno za prezračevanje, možnost uporabe kot samostojna posteljica ali kot obposteljna posteljica.

Pri nakupu prenosne posteljice se morajo starši posebej kupiti vzmetnico in posteljnino, medtem ko pri izposoji dobite vse v kompletu. Izposoja posteljice je dobra izbira tudi zato, ker otroci hitro rastejo in vse prerastejo, zato ni treba vsakič znova porabiti veliko denarja za nakup nove posteljice.

Starši želimo vedno najboljše za svoje otroke, zato se pri nakupu otroške opreme potrudimo za kvaliteto in lep dizajn. Novo otroško posteljico za dojenčka lahko kupite za kar 600 evrov, odvisno od dizajna, ki ga želite. Vendar pa obstaja ugodnejša alternativa, ki vam ni treba stresti žepa. To je izposoja posteljice. Za 6 mesecev izposoje boste odšteli približno 70 evrov, pri čemer se cena za krajši čas lahko tudi zmanjša. Kot dodaten plus, otroci hitro rastejo in bi morali redno kupovati novo posteljico, zato je izposoja bolj ugodna rešitev.