ninice za dojenčke

Vsak ima iz otroštva vsaj eno stvar, na katero ga vežejo lepi spomini, pa naj bo to odeja, plišasta igrača ali kaj podobnega. Veliko odraslih na otroštvo spominjajo tudi ninice. Ninice za dojenčke so velikokrat prva stvar, ki je popolnoma njihova in jo dobijo že v porodnišnici. V veliki večini jih ninica spremlja skozi celo otroštvo. Gre za odejico ali tetra pleničko, ki otroku nudi občutek varnosti. Obstajajo različne vrste ninic, saj se med seboj razlikujejo po velikostih, barvah, materialu in oblikah. Prav tako pa se lahko odločite za klasične ninice v obliki odejic ali pa izberete personaliirano ninico, ki je morda nenavadne oblike in ima celo ime vašega otroka ali kakšno drugo sporočilo.

Ninice so zelo priljubljene pri otrocih

Otroci so v zgodnjem otroštvu močno navezani na svojo mamo. Z njo vsaj v začetnih mesecih preživijo skoraj večino svojega časa in si brez nje ne predstavljajo življenja. Vsaka mama pa se zaveda, da ne more preživeti celega dneva in noči s svojim dojenčkom, še posebej ko malenkost odraste in ni več novorojenček. Takrat mora najti način, da bo otrok vseeno čutil mamino toplino in ljubezen, brez da bi bila mama v vsakem trenutku prisotna. To se lahko doseže s prehodnimi predmeti.

Velikokrat so lahko prehodni predmeti plišaste igrače, zadnja leta pa so izjemno priljubljene ninice. Ninice za dojenčke in tudi starejše otroke, so v resnici nekakšne odejice. Te odejice so izdelane iz prijetnih materialov in so zato udobne na dotik. Ninica služi kot predmet, ki otroka vedno spremlja. Še posebej pa služi kot opora takrat, ko mame ni zraven. Z ninico otrok čuti prisotnost svoje mame in se ne počuti zapuščenega. Velikokrat je zaradi velike navezanosti na ninico, le-ta prisotna tudi pri obisku vrtca, lahko pa tudi pozneje.

Svojo ninico imajo že novorojenčki

Ninice za dojenčke predstavljajo povezavo med zunanjim in notranjim čustvenim svetom. Zaradi tega tudi psihologi močno podpirajo njihovo uporabo. Otrok namreč potrebuje nekaj, ob čemer se bo počutil varno in mu bo služilo kot opora. Vse te občutke seveda občuti ob prisotnosti staršev, ampak ko niso zraven, je izjemnega pomena, da se ne počutijo zapuščene in to lahko nadomestijo ninice za dojenčke.

Da se dojenček res navadi na neko stvar, so ninice za dojenčke velikokrat pristne že v porodnišnicah. Tako majhni otroci sicer še ne čutijo posebne povezave z ninico, vseeno pa se jo lahko uporabi namesto plišastih igrač, ki bi bile lahko nevarne za otroka ali pa zgolj kot lahka odejica. Če je ninica kasneje prisotna pri vseh hranjenjih in uspavanjih, se otrok postopoma začenja navajati nanjo in jo začne povezovati z mamo. In ravno zaradi tega je priporočljivo, da se ninice za dojenčke začenja uporabljati čimbolj zgodaj.

Personalizirane ninice za dojenčke

Ninice za dojenčke so lahko univerzalne, lahko pa se odločite za personalizirano ninico. Če želite, da bo na ninici všito tudi ime vašega otroka, so ninice znamke Medora idealna zbira. Ninice so izdelane v Sloveniji in po naročilu se lahko všije še ime vašega otroka, da nikoli ne bo dvoma, komu ninica pripada. Prav tako so ninice za dojenčke na voljo kot tetra odejica ali pa v obliki zajčka. Ninica v obliki zajčka bo res izstopala med ostalimi. Izbirate lahko med dvema barvama in sicer med krem in roza barvo.

Velika prednost Medora personaliziranih ninic je dejstvo, da so odlično darilo. Tako darilo je vedno priljubljeno za baby showerje, pa kot darilo ob rojstvu ali rojstnodnevno darilo. Po želji vam lahko ninice za dojenčke tudi lično zapakirajo in izberete lahko darilni paket. Na tak način poskrbite, da boste podarili stvar, ki jo bodo veseli tako starši kot dojenček. Ninice so vedno uporabne in tudi, če jih bo dojenček dobil več, se bo vedno našla uporaba zanje.

Za darilo lahko pri Medori izberete tudi druge kose oblačil ali dodatkov za dojenčke, kjer je prav tako možnost personalizacije. Ne glede na to ali se odločite za slinček, bodi ali brisačko, ste lahko prepričani, da boste prejeli izdelke kakovostne izdelave in naravnih materialov, ki so primerni za otroke vseh starosti.

Za ninice se uporablja le naravne materiale

Dojenčki ninice radi tudi vtaknejo v usta, zato je pomembno, da je ninica iz takega materiala, ki ni nevaren za tako majhnega dojenčka. Pri Medori se zato za ninice za dojenčke uporablja muslin. Gre za 100 % bombaž, ki je popolnoma naraven in brez dodatkov, zato pa tudi ne škoduje otroški koži. Ker gre za naraven material, ki je testiran, je preverjeno, da v ninicah in odejicah ni škodljivih snovi in ne povzročajo alergij. Prav tako so vsa ostala oblačila, ki jih najdete pri Medori, ročno zašita in izdelana iz kvalitetnih naravnih materialov, ki se ne obrabijo.

Da bo ninica dolgo v vaši družini in bo služila kot prijeten spomin na otroštvo, pa je pomembna tudi nega ninice. Priporočljivo je, da jo perete na 30 stopinjah, ni pa primerna za pranje v sušilnem stroju. S tem poskrbite, da bo ninica tudi po več pranjih še vedno izgledala kot nova in vaš otrok je ne bo želel izpustiti iz rok.