Dermatološka klinika za otroke

Otroci so še v razvojni stopnji in nemalokrat se hormonska neskladja zelo hitro pokažejo na koži. Da nas ne bi preveč skrbelo, je tu hitro dosegljiva in zelo prijazna dermatološka klinika za otroke. In prav nobenega smisla nima odlašati s pregledom. Lahko gre za zelo enostavne hormonske motnje. Včasih pa razni pojavi na koži niti niso tako nedolžni. Prav zgodnje odkrivanje sprememb na koži lahko reši marsikateri zdravstveni zaplet. Koža je naš največji organ, ki se najhitreje odziva na dražljaje iz okolja in procese v samem telesu. Zato ji moramo posvečati še posebno pozornost.

Naročanje

Naročanje na preglede je povsem enostavno in brez zapletov. Preprosto odprete spletno stran in že se vam pojavi spletni obrazec za naročanje. Z nekaj besedami ga izpolnite, opišete problem in z enim klikom oddate.

Vaše povpraševanje bodo v najkrajšem možnem času proučili strokovnjaki in vas, kar se da hitro, povabili na pregled. Ekipa je namreč sestavljena iz specialistov dermatologov, ki se nenehno izpopolnjujejo v želji in zavedanju da vam čim prej povrnejo zdravje. Dermatološka klinika za otroke sama pa daje velik poudarek na svoj ugled. Strokovnjaki z otroki vzpostavijo pristen odnos. Prav tako z njihovimi starši.

Čakalne dobe

Čakalne dobe so v javnem zdravstvu rak rana sistema. Samoplačniška dermatološka klinika za otroke jih nima. Otroci so za njih na prvem mestu. In sploh ni važno kakšne težave s kožo imajo. Na kliniki se zavedajo pomena kože kot organa. Za njo je potrebno poskrbeti v danem trenutku in ne čez nekaj mesecev, ko je lahko že prepozno.

Osebje na kliniki odlikuje tudi izredno prijazen odnos do otrok in njihovih staršev. Verjamejo namreč, da je prijazna beseda prva stopnica na poti do uspešnega zdravljenja. Zadovoljni pacienti pa jim dajejo še več zagona za nadaljnje delo.

Pregled

Na prvi pregled prinesite vso dokumentacijo, ki jo že imate in so v njej predstavljene vse zdravstvene težave vaših otrok. S strokovnjaki jo boste pregledali skupaj. O njej se boste tudi skupaj podrobno pogovorili. Tako boste skupaj odkrili, kakšne so trenutne težave vaših otrok. Dermatološka klinika za otroke bo poskrbela, da se boste počutili varne in sprejete. Dokumentacijo bodo potem pregledali še sami in predvideli vse nadaljnje postopke. O vsem pa se bodo posvetovali z vami. Dogovorili se boste o reševanju posameznih težav, ugotovili potrebne ukrepe in morebitne posamezne posege, ki bodo pomagali pri ozdravitvi vaših otrok.

Storitve

Specialisti dermatologi bodo pomagali vašim otrokom pri splošnih pregledih kože. Tako bodo kar najhitreje ugotovili izvor nepravilnosti na koži. Če so se pojavila kakršna koli kožna znamenja, vam bodo razložili postopek njihovega odstranjevanja. Poleg nepravilnosti na koži pa na kliniki uspešno rešujejo tudi težave z lasmi in nohti.

Veliko delajo s sodobnimi laserji, ki poskrbijo za takojšnje in povsem neboleče odstranjevanje raznih izrastkov. Pri odraslih pa tudi trajno odstranjevanje dlak na katerem koli delu telesa.

Pri otrocih se v največji meri posvečajo zdravljenju aken. Te so na vidnih delih telesa velikokrat zelo moteče. Mladi pa imajo ob vsem tem še duševne stiske zaradi načete samopodobe. Specialisti dermatologi pa poskrbijo za čisto vse.

Dermatološka klinika za otroke zaposluje tudi dermatologe svetovalce, ki so usposobljeni za pediatrično dermatologijo. To je vrsta kožne bolezni pri otrocih.

Kaj pa odrasli?

Dermatološka klinika za otroke pa ima ambulante tudi za odrasle. Postopek naročanja je enak kot pri otrocih. Prav tako ni čakalnih vrst. Pregled bo opravljen podobno.

Do sedaj je odkritih več kot 3000 dermatoloških stanj. Ta so lahko na koži, laseh, nohtih in genitalijah. Veliko beremo o aknah, ekcemu, luskavici, glivičnih okužbah nohtov, madežih na koži, bradavicah, rojstnih znamenjih in površinskih krčnih žilah. V zadnjem času pa vse več o vrstah raka na koži.

Prvi pregled opravi dermatolog svetovalec. Te zaposlujejo v večini samoplačniške dermatološke ambulante. Dermatolog svetovalec je specialist, ki je sposoben postaviti diagnozo in predstaviti način zdravljenja kože, las in nohtov. Njegovo izobraževanje traja vrsto let. To jim daje najvišjo raven strokovnega znanja in izkušenj na področju dermatologije. Prav tako obvladajo kožno kirurgijo in odstranjevanje kožnega raka. Po potrebi vas preda dermatologu specialistu, ki ga ima dermatološka klinika za otroke, za točno tisto področje, kjer potrebujete zdravljenje. Tako lahko s pravočasnim ukrepanjem uspešno pozdravijo tudi raka na koži.

Na kliniki pa ne zdravijo samo bolezni. Odpravljajo tudi nepravilnosti na koži. In delajo lepotne posege. Posamezni dermatologi svetovalci opravljajo kozmetične posege za izboljšanje stanja in videza kože. To počnejo z laserji. Poslužujejo pa se tudi mikrodermoabrazije in mikroiglic. Nadalje opravljajo kemične pilinge. Se poslužujejo z različnimi inekcijami in zategujejo kožo.

Koža, naš največji organ

Za svojo kožo moramo dobro poskrbeti. Je naš največji organ in prva obrambna linija našega telesa. Varuje nas pred številnimi mikroorganizmi, zunajimi vplivi in večjimi poškodbami. Koža je tudi odličen pokazatelj našega zdravja. Zato naj bo na prvem mestu nege našega telesa. Predvsem pa jo ustrezno zaščitimo s pravimi oblačili in naravnimi zaščitnimi sredstvi. Ne izpostavljajmo jo močnim toplotnim izzivom. Tako vročini, kot mrazu. In nikoli ne pozabimo za ustrezno vlažnost naše kože. Dobra hrana in zmerno gibanje bosta prav tako poskrbela za zdravo in sijočo kožo.

Enako pa velja tudi za naše najmlajše. Naj bo dermatološka klinika za otroke le prva pomoč ob težavah, ki včasih nastopijo.