Slej ko prej boste opazili, da se vaši otroci navežejo na določene igrače, s katerimi se bodo želeli veliko igrati ali pa jih imeti vedno s seboj. Ker ste vi kot starši, sorodniki ali prijatelji tisti, ki otrokom kupujete igrače, je izjemno priporočljivo, da jim poleg plišastih igrač in igrač risanih junakov privoščite tudi interaktivne igrače za otroke. Te namreč otroka vključijo v zabavne dejavnosti, ki ohranjajo njihove majhne misli aktivne in so hkrati za njih zelo zabavne. Kdo bi si mislil, da lahko igrača otroku da veliko več, kot samo zabavo?

 

Interaktivne igrače za otroke so namenjene učenju skozi igro in zabavo; pomagajo jim, da se naučijo nekih osnovnih lekcij in jim že v otroštvu dajo določene osnove za razvijanje številnih spretnosti.  So številne spretnosti, ki se jih otrok lahko nauči s pomočjo interaktivnih igrač. Med njimi so gotovo med najbolj pomembnejšimi socialne, saj so to spretnosti, ki otroka naučijo kako raziskovati in se odzivati na svet okrog sebe. Seveda obstajajo tudi interaktivne igrače, ki so namenjene za igro več otrok, kar še dodatno spodbuja razvoj socialnih spretnosti, saj otroke spodbuja k komuniciranju. Motorične sposobnosti so prav tako ene izmed teh, ki jih spodbujajo interaktivne igrače.

igrače za otroke

Tu so dobre igrače, ki spodbujajo ples ali gibanje, postavljanje rok in nog na določene prostore, saj s tem uči otroka določenih gibov, ki jih morda v vsakdanjem življenju ne počne, hkrati pa razvija pomembne mišice in to kar med zabavo.  Kognitivne spretnosti so prav tako zelo pomembne in jih je dobro razvijati, te pa otrok lahko spozna skozi interaktivne igrače za otroke. To so sestavljanke, kocke, karkoli kar je potrebno graditi in sestavljati. Na ta način otroci spoznavajo vzorce, barve, številke in oblike. Tako otroci razvijajo tudi svoje logično razmišljanje in sposobnost reševanja problemov. To je izjemno pomembna veščina, ki jo je dobro spodbujati pri otroku že od malega.  Seveda pa so tu tudi jezikovne spretnosti, saj obstajajo interaktivne igrače, ki so namenjene otrokom in se z njim na nek način pogovarjajo z različnimi pritiski na igračo, jezikovne spretnosti pa otrok usvaja tudi, ko se igra določeno igro z družino ali prijatelji, saj med igro komunicira s starejšimi in se od njih uči besede in mimike.

Poleg vseh naštetih, so interaktivne igrače za otroke kar obsežne. Od preprostih kock, sestavljank do didaktičnih igrač, tabel za risanje, ki jih lahko pobrišemo s preprostim potegom, pametnih plišastih igrač, ki pojejo, štejejo in govorijo, pa do knjig, ki spuščajo zvoke ob določenih ukazih. Tudi glasbila za otroke, mikrofoni z različnimi funkcijami in pa avtomobilčki in ostala vozila na upravljanje z daljincem ali vrvico so interaktivne igrače. Primerne so za vse otroke, že ko dojenčki ob ležanju pod igralnim centrom, iz katerega visijo različne igračke, oblike in materiali, opazujejo vse to, se začnejo učiti. Tako se bojo vaši otroci učili s pomočjo igre, ob tem pa se izjemno zabavali. Igrače so odlično sredstvo za spodbujanje otroka k učenju in interakciji, čeprav nekateri mislijo, da so le sredstvo zabave.