pisalne mize za otroke

Otroci so izjemno radovedni in njihovo vedoželjnost je dobro spodbujati. Prav tako jih je dobro že v začetku šolanja navaditi na ustrezne učne navade, saj jim bodo te ostale za celo življenje. Veliko otrok domačo nalogo dela kar v kuhinji, a najbolje je, da imajo svojo mizo za opravljanje nalog in učenje, pa tudi za ustvarjanje. Pomembno je, da jim zato zagotovimo primeren prostor. Zato si le oglejte različne pisalne mize za otroke, saj je tudi zaradi tega, ker so še majhni dobro, da imajo mizo, ki je primerna za njihovo velikost. Zakaj je sploh pomembno, da ima otrok svojo mizo?

Razumljivo je, da starši otrok pri domačih nalogah pomagajo in prav tako je razumljivo, da večina staršev naloge in učenje z otroki opravlja kar za jedilno mizo, saj lahko tako tudi starši, ki morda nimajo veliko časa, postorijo še marsikaj, denimo vmes kuhajo kosilo ali pospravljajo. A če otroka navadimo na določen prostor za učenje, kjer ni miru, bo ta težko zbrano sledil snovi. Pisalne mize za otroke pa so tudi primerne velikosti za otroke, izbirate lahko med mizami za najmlajše in tudi za malo starejše. To, da ima predšolski otrok svojo mizo za ustvarjanje, risanje, barvanje ali branje, je le odlična navada zanj, da bo tudi v prihodnje rad sedel za mizo in ustvarjal in se učil.

otroške pisalne mize

Pisalne mize za otroke, kot že omenjeno, lahko kupite v različnih velikostih, ki so primerne za določeno starostno skupino. Če bo otrok za precej večjo mizo opravljal šolske obveznosti ali pa se ukvarjal s hobijem, to ne bo dobro za njegovo držo, prav tako pa se ne bo počutil ravno udobno. Mize lahko kupite v različnih barvah, ne le velikostih in tako kupite tako, ki bo vašega otroka na pogled še posebej privlačila in veliko raje jo bo uporabljal, če bo ta monotonih barv. Če imate otrokovo sobo barvno usklajeno tako tudi miza ne bo izstopala zaradi drugačne barve. Seveda pa obstajajo tudi pisalne mize za otroke, ki jih lahko kupite v kompletu s stolom, ki se po velikosti in barvi ujema z mizo, nekatere pa so narejene tako, da so povezane z eno ali dvema klopcama na vsaki strani, tako da lahko mizo uporabijo otroci tudi za igranje s prijatelji, skupno učenje ali ustvarjanje.

Nismo pa pozabili na dejstvo, da otroci hitro rastejo in mnoge stvari, tako kot oblačila in čevlje, tudi pohištvo prerastejo. Tu imamo idejo, otroške pisalne mize lahko kupite malce večje, a zraven kupite stolček, ki je dovolj nizek, da otrok sam varno spleza nanj in udobno sedi za mizo, ali pa stol in mizo, ki sta nastavljiva po velikosti. Tudi ko mizo otrok preraste, jo lahko prodate ali podarite naprej. Še boljša ideja pa je, da jo lahko uporabite tudi drugače, ko miza postane premajhna za vašega otroka! Lahko postane polica za odlaganje, mizica za rože, … pisalna miza je odlična investicija v navade otrok, prav tako pa se bo otrok počutil posebno, ko bo imel čisto svojo pisalno mizo!