hlačne plenice

Imate doma dojenčka ali ga v kratkem pričakujete in zanj iščete najboljšo možno izbiro pleničk? Potem bodite pozorni pri izbiri, da so pleničke brez škodljivih kemikalij za občutljivo otroško kožo in ne povzročajo pleničnega izpuščaja. Hlačne plenice ECO by Naty so natanko to, kar iščete, saj so otroku in okolju prijazne ekološke plenice. Vsak starš se mora zavedati, da je koža dojenčkov in otrok po sestavi sicer enaka kot koža odraslega človeka, a je precej tanjša in posledično tudi bolj občutljiva. Zunanji vplivi imajo zato večje posledice na kožo, zato je zelo pomembno, kakšne plenice boste otroku nadeli v prvih letih njegovega življenja. Res je tudi, da se otroška koža obnavlja hitreje, a je po drugi strani manj odporna na bakterije in bolj prepustna, zato se nezaželene snovi absorbirajo hitreje in povzročajo neprijetne spremembe na koži. Okolju prijazne ekološke hlačne plenice iz rastlinskih materialov so prijazne do otroške kože. Zanje je značilna mehkoba, nežnost, vpojnost in kar je najpomembneje so popolnoma brez toksičnih snovi in brez plastike. Vse te lastnosti dokazujejo in potrjujejo tudi priznani neodvisni laboratoriji. Rastlinski materiali in odsotnost kemikalij zagotavljajo, da pleničke ne dražijo nežne otroške kože, hkrati pa poskrbijo za zdravje in zadovoljstvo vašega otroka.

Hlačne plenice Eco by Naty brez kemikalij

Lahko bi rekli, da je Eco by Naty plenica vodilna zelena plenica na svetu, saj vsebuje le obnovljive in kompostne materiale, ki so ne škodljivi tako za okolje kot tudi ljudi. Kar je najpomembnejše, izdelki ne vsebujejo nikakršnih kemikalij. Jedro same hlačne plenice je izdelano iz lesene celuloze, ki je popolnoma naravna in zelo dobro absorbira tekočino. Proizvajalci so skrbno izbrali materiale, ki preprečujejo draženje kože ali nastanek neprijetnega pleničnega izpuščaja. Prav tako so ostale plasti plenice izdelane iz rastlinskih materialov, ki omogočajo zračnost in prijeten občutek na otroški koži. To vedno znova potrdijo vsi starši, ki za svoje otroke uporabljajo hlačne pleničke Eco by Naty.

Plenični izpuščaj – kje in zakaj se pojavi?

Večkrat smo že omenili plenični izpuščaj, zdaj pa poglejmo nekaj podrobnosti o njem. Pogosto se pojavi kot razdražena koža na predelu pleničke, povzroča pa ga kombinacija več stvari in sicer toplote, trenja ter stika z urinom in blatom. Vsi omenjeni dejavniki prispevajo k draženju občutljive otroške kože. Na ta način zaščitna plast kože posledično izgublja ravnovesje, zato sledi, da postane rdeča in poškodovana. Povejmo še, da se plenični izpuščaji lahko razlikujejo po velikosti, obliki in resnosti. V kakšni meri bo izpuščaj prizadel otrokovo kožo pa je odvisno od tipa kože otroka, hrane, ki jo uživa, pleničk, ki jih uporabljate, kako pogosto jih menjate ter izdelki za nego, ki jih nanašate na otrokovo kožo. Plenični izpuščaj se lahko razvije kar precej hitro, zlasti če je dojenčkova koža dlje časa v stiku z urinom in blatom. Do nastanka lahko pride tudi, če se koža preveč segreje in pleničke, ki jih uporabljate, niso dovolj zračne ali pa njihov material iz katerega so izdelane, draži kožo. Plenični izpuščaj lahko opazite v obliki razdraženih, pordelih in ravnih predelov ali zaznate spremembe na koži, ko ta postaja gladka in nekoliko »svetleča«. V hujših primerih lahko na koži opazite tudi izcedek ali rane z mehurji. A če boste za svojega dojenčka oz. otroka izbrali Eco by Naty pleničke, ste lahko brez skrbi, saj ne povzročajo pleničnega izpuščaja.

hlačne plenice

Okolju prijazne pleničke za enkratno uporabo

Po doslej prebranem ste verjetno že pomislili, da gre za pralne plenice, če so tako okolju in otroku prijazne. Naj vam kar takoj povemo, da gre za hlačne plenice za enkratno uporabo. Z njihovo uporabo postavite zdravje svojega otroka na prvo mesto. Kot že rečeno so Eco by Naty plenice za enkratno uporabo, izdelane iz naravnih materialov, ki so zelo prijazni do otroške kože in prispevajo k manjšemu tveganju za različne alergije, manj draženja in težav s kožo. Ker je dojenčkova koža še posebej dovzetna za kemikalije, ki pridejo v stik z njegovo kožo in se posledično absorbirajo v krvni obtok. Zato hlačne plenice, Eco by Naty ne vsebujejo plastike, kot večina drugih plenic na tržišču, ki jo pridobivajo iz nafte. Namesto tega, so uporabljeni naravni bio-obnovljivi materiali, kar potrjujejo tudi neodvisni dokazi in certifikatij neodvisnih organizacij. Na tem mestu vas povabimo še na pregled Facebook strani, kjer boste našli še mnogo uporabnih informacij o okolju prijaznih plenicah za otroke.

Prve hlačne plenice na svetu z najstrožjim certifikatom

Danes je na trgu veliko proizvodov oz. izdelkov, ki imajo v ozadju marketinško ekipo, ki natanko ve, kaj mora napisati oz. povedati o izdelku, da bo privlačen za kupce. Zato se mnogokrat izkaže, da izdelek ni tak, kot so ga promovirali. Pri Eco bx Naty pleničkah se to ne bo zgodilo, saj lahko vsako trditev oz. njihov opis proizvajalec podkrepi z dokazi – priznanimi certifikati. Hlačne plenice imajo najstrožji certifikat OK biobased TUV Avstrija. Kljub najstrožjemu certifikatu so še dodatno testirane v neodvisnem laboratoriju v Franciji, ki potrjuje vse zapisano.

Kaj vse odlikuje eko hlačne plenice in njihovo embalažo?

Eco by Naty hlačne plenice so narejene iz samo naravnih certificiranih materialov. To potrjuje neodvisno OK biobased certificiranje s strani TUV Avstrija in zato so postale prve hlačne plenice s tem certifikatom na svetu. Sicer pa so zanje značilne večkrat nagrajene nadstandardne lastnosti:
• naravni bio-obnovljivi materiali,
• FSC-certificirana sredica plenice iz celuloze,
• barva potiska brez težkih kovin in zdravju prijazna,
• ne vsebujejo parfumov,
• hipoalergenost plenice potrjuje certifikat Švedskega združenja za astmo in alergije,
• sam embalažni ovoj je iz obnovljivih materialov z neodvisnim certifikatom o obnovljivosti surovin, ki zagotavlja, biorazgradljivost embalaže do 80 %.

Kaj pravzaprav pomeni bio-obnovljivost hlačnih pleničk?

Preprosto bi lahko rekli, da z njihovo uporabo podpirate ohranjanje ravnovesja v naravi. Zaradi določenega odstotka vsebnosti bio-obnovljivih materialov so hlačne plenice Eco by Naty certificirane z zvezdico (*), kar pomeni, da hlačne plenice vsebujejo kar do 40 % bio-obnovljivih virov. Medtem ko embalaža hlačnih plenic ECO by Naty vsebuje vse do 80 % bio-obnovljivih virov, s katerim si je zagotovila tri zvezdice (***). Na tem mestu še povejmo, da so bio-obnovljivi viri, naravni viri, kar pomeni da do 60 % oz. do 80 % sestavnih delov pleničk in njihove embalaže je po sežigu obnovljenih v naravnem ciklu. Tako, denimo, Eco by Naty plenice zmanjšajo vpliv na okolje do 60 % v primerjavi s tradicionalnimi plenicami, Enako velja za njihovo embalažo, ki ima do 80 % zmanjšan vpliv na okolje v primerjavi s plastično embalažo. Zdaj vam lahko povemo še, da so hlačne plenice dobitnice tudi različnih nagrad in priznanj. V letu 2011 je Naty plenička zmagala v kategoriji eko pleničk z nazivom “Best Eco Nappy”. Štiri leta kasneje pa je zasedla drugo mesto z oceno: “Zelo pohvaljeno”. V Sloveniji podjetje Vitababy na spletni strani ponuja omenjene otroške eko plenice, ki navdušujejo starše in njihove otroke po vsem svetu.

hlačne plenice

Kako in kje se je zgodba o eko pleničkah začela?

Eko hlačne pleničke je pred 24 leti razvila Švedinja Marlene Sandberg, ki ima dva otroka. Že od samih prvih razvojnih korakov je to švedsko podjetje naravnano izključno okolju prijazno. Njihovo glavno in edino vodilo je uporaba bio-obnovljivih materialov. Zagotovilo Marlene Sandberg je, da podjetje namerava ostati na tej poti tudi v prihodnosti in jo izpopolnjevati še naprej. Danes smo v svetu priča vse več zavajanj in okoriščanj na račun izkrivljenih politik ekologije, storitev in marketinga za ekološke izdelke, ki to v resnici niso. Zaupanje si mora podjetje oz. proizvajalec eko izdelkov s časoma pridobiti in zaslužiti. Zato Eco by Naty transparentno vedno znova predstavi izkaze in certifikate, ki nesporno in na podlagi trdnih dokazov ter neodvisnih testov dokazuje, kar govorijo o otroških pleničkah.

Priporočila in ocene uporabnikov so prav hlačne plenice iz Švedske postavili na sam vrh, najboljših zelenih plenic za enkratno uporabo na svetu. V Naty nad tem sploh niso presenečeni, saj jih je več kot 20 let inovacij na področju plenic naučilo in vodilo v to, da nikoli niso delali nikakršnih kompromisev. Ne glede na vse so ohranjali odlične funkcionalne lastnosti in izjemne kakovostne lastnosti, za zeleno prihodnost in zdravje tako otrok kot planeta.

Razlika med običajnimi in hlačnimi plenicami

Glavna razlika med običajnimi in hlačnimi pleničkami je predvsem v načinu oblačenja otroških pleničk. Hlačne plenice oblečete tako kot spodnje hlačke. Kar pomeni, da staršem pogosto olajšajo preoblačenje otrok, ki jih je med previjanjem večkrat težko loviti. Na drugi strani pa hlačne pleničke omogočajo večjo samostojnost, saj jih lahko večji otroci, ki se navajajo na stranišče in kahljico samostojno oblečejo in slečejo. Če se sprašujete, kako je z vpojnostjo tovrstnih plenic za otroke, vam lahko zagotovimo, da je vpojnost hlačnih pleničk v primerjavi s klasičnimi otroškimi plenicami enaka. Njihova glavna prednost pa je, da so izjemno zračne in prijazne do otroške kože.

Nakup hlačnim plenic, kar iz dmačega naslonjača

Za nakup tovrstnih eko plenic za enkratno uporabo obiščite spletno stran vitababy.si in si v ponudbi izberite primerno velikost hlačnih plenic za vašega dojenčka oz. malčka. Izbirate lahko tudi pakete v katerih je 22 ali 36 hlačnih plenic. Na voljo sta tudi varčni paket, ki vsebuje 108 hlačnih plenic in varčni paket XL, ki vsebuje kar 216 hlačnih plenic. Plenice enostavno naročite preko spleta in v nekaj dneh bodo na vašem izbranem naslov.