Catering je sinonim za dobro hrano in odlično pijačo za vsako zabavo. S cateringom poskrbite za prijetno in udobno vzdušje kar doma, na terasi, vrtu ali kombinirano v hiši. Kaj je srce dobre zabave? Seveda ljudje, ki se počutijo kot kraljevski gostje, ko so dobro postreženi, imajo dobro glasbo, pogovore in druženje ter spijejo kakšno prijetno kapljico božanske pijače. Tako sanjsko vzdušje je kar težko pričarati, da bo za vse nepozabno, zato obstaja kar nekaj načinov, ki vam bodo v pomoč, ko boste organizirali kakršno koli zabavo, še posebej to velja za rojstne dneve vaših otrok, ki so zagotovo najpomembnejši na planetu. K zares nepozabni zabavi zagotovo pripomore odličen catering, poglejmo si, kako?

Catering po domače

Ker trenutno ni možno praznovati rojstnih dni na javnih prostorih in v gostilnah, moramo to narediti doma. Catering lahko izvedete sami ali pa vam k temu priskoči strokovnjak. V čem je razlika? Če se cateringa lotite sami, boste za to potrebovali res veliko časa in priprav ter idej, kaj sploh narediti. Zagotovo boste ure in ure iskali recepte na internetu in se spraševali, ali boste lahko tako lepe in okusne jedi pripravili sami, kaj šele torto in slaščice, ki se jih otroci na rojstnem dnevu najbolj veselijo.

Za priprave potrebujete nekaj dni, da nabavite sestavine in jih morate nekje tudi shraniti doma, da otrok tega ne bo videl in takoj, ko se lotite izdelave torte, bo konec presenečenja. Ali ni škoda, otrok bo tečen, ves čas bo spraševal, kdaj za boga bo ta torta in vam kradel vmes sestavine, ker revež ne bo mogel pričakati tistega usodnega rojstnega dne. Sprašujete se, ali bo vaš Catering uspel ali ne, bo otrok zadovoljen ali bo ostal kislega obraza z grenkim priokusom?

Nenazadnje boste dobili živčni zlom in šli v trgovino kupiti nekaj pripravljenega, kar je že itak nekaj časa stalo in običajno ni prav prijetno za pojest, ker gre za serijsko proizvodnjo. Catering  iz trgovine se lahko ne konča najbolje. Kaj pa, če je vaš otrok na kaj alergičen? Tudi to bo problem. Poleg tega lahko prinesete domov nekaj, kar ni bilo razkuženo in boste še to morali prej urediti, saj bodo gotovo na obisk prišli drugi otroci ter sorodniki in ne boste tvegali, da bi v nevarnost spravili vse sorodstvo.

Uh, pa še izbira pijače, pribora, ah pa še na darilo ste pozabili, cela zmešnjava. V zadnjem hipu boste kupili nekaj, kar vas bo tisti trenutek pritegnilo in mogoče sploh ni v redu. Na rojstni dan pa vam bo žal.

Kako catering pripomore o otrokovi sreči?

Ali ne bi bilo bolje, da bi se v celoti posvetili samo otroku in temu, da mu nabavite resnično dragoceno ter uporabno darilo, ni treba da je drago, samo da bo on zadovoljen in da bo od tega tudi dolgoročno nekaj imel. Vi ga najbolje poznate, pa boste vedeli ali je to kaj za ustvarjanje, sestavljanje, učenje, razvijanje motorike in podobno.

Catering pa pri vsem tem igra resnično veliko vlogo. Profesionalci imajo bogate izkušnje z otroškimi zabavami in vedo, kako bodo otroku pričarali resnično sanjski rojstni dan. Kar je najlepše je, da lahko otroka odpeljete nekam na sprehod, med tem časom pa bodo profesionalci poskrbeli za to, da se prostor in terasa ali vrt uredijo tako, da bo lepo okrašeno; mize in stoli bodo prekriti z lepimi prti, na njih bo pribor, ki ga boste naročili. Za svečane večerje in zabave je priporočljiv dragocen in lep pribor, medtem ko se za otroške zabave bolj priporočajo ekološko razgradljive materiale za enkratno uporabo, to velja tako za krožnike, kot kozarce.

Profesionalni catering bo poskrbel za to, da vas bodo detajlno izprašali o navadah ljudi, ki bodo prišli na zabavo. Če boste imeli takšne obiskovalce, da niso vsi vsejedci, bodo catering profesionalci naredili več vrst prigrizkov in jedi, ki so primerni tudi za vegetarijance ter tiste, ki imajo težave z glutenom ali jedo samo rastline. Vsak bo zase res lahko našel nekaj dobrega in okusnega. Poleg tega bodo hrano tako pripravili, da bo resnično izgledala lepo, da jo bodo otroci jedli že z očmi.

Kraljica otroške zabave je torta s svečkami

Vrhunec otroške zabave je gotovo pihanje svečk na torti. Torto bodo profesionalci narediti iz točno takih sestavin, kot boste naročili in če je mogoče vaš otrok na kaj alergičen, boste tako zagotovo vedeli, da boste dobili pravi in kakovosten produkt, ki si ga vaš otrok zasluži.

Catering profesionalci naredijo tudi tako lepe in sanjske torte po naročilu, da bodo otroku še dolgo ostale v spominu tudi vizualno. Vse leto bo prijateljem govoril o svoji zabavi. Lepi otroški spomini se mu bodo vtisnili za vedno v možgane, zato bo postal tudi odgovoren, umirjen in prijeten odrasel človek.

K torti in hrani seveda sodi tudi kakovostna pijača. Otroške zabave morajo nujno imeti na razpolago čisto vodo, sadne sokove, lahko pa si omislite otroške brezalkoholne šampanjce, ki jih lahko pijete tudi odrasli. Catering bo poskrbel tudi za to in še več, tudi za čaj in tople napitke. Praznujte doma na svežem zraku ali v stanovanju, v miru in brez skrbi. O vaši zabavi pa se bo še dolgo govorilo. Pa še pospravijo, ko je zabave konec. Sanjsko.