Se odpravljate na počitnice z vašimi najmlajšimi? Niste prepričani, kakšen apartma izbrati, da boste lahko vaše počitnice preživeli na kar se le da miren in sproščen način? Vsekakor je zelo pomembno, da se odločite za pravo vrsto turistične nastanitve v kateri boste bivali. V kolikor se na dopust odpravljate z otroci, je vsekakor priporočljivo, da si najamete apartma, saj bodo verjetno v njem najbolj uživali. Če se boste odpravili na kampiranje, ni verjetno, da se boste počutili preveč udobno, skoraj zagotovo pa bo vašim otrokom še bolj naporno, če seveda nimate veliko opreme, ki celotno izkušnjo kampiranja naredi veliko boljšo. Prav tako je lahko hotel dobra izbira, toda če se odločite za hotel, boste morali paziti, da ne boste zganjali preveč hrupa, kajti v hotelih veljajo nenapisana pravila, ki pa se jih je po bontonu potrebno držati.

Torej, najboljša izbira za počitnice z otrokom je skoraj zagotovo najem apartmaja. Sedaj pa se poraja vprašanje, kakšen apartma izbrati, kajne? No, v tem članku vam bomo zaupali nekaj najbolj pomembnih stvari, na katere je dobro paziti, ko se odpravljate na dopust z otrokom, ki ga nameravate preživeti v apartmaji.

1.) Pazite, da je apartma dovolj velik za vse

Ko najemate apartma je pomembno, da ste pozorni na velikost le tega. Če boste najeli premajhen apartma, se ne boste počutili preveč udobno in to je lahko na koncu zelo slaba odločitev. Pomembno je, da ima apartma dovolj spalnic za vse. Vse je seveda odvisno od starosti vaših otrok, toda običajno je priporočljivo, da so otroci ločeni v drugi sobi ali če je mogoče celo vsak v svoji. Seveda o tem presoja vsaka družina posebej, tako da nikar ne mislite, da je to pravilo takšno, da velja za vse. Pomembno je namreč, da sami ocenite koliko prostora potrebujete in se nato šele odločite za najem. Apartmaji Bohinj so običajno takšni, da imajo veliko spalnic, kar vam omogoča, da si vsak izbere svojo. Apartmaji v Bohinju so običajno v kakšnih apartmajskih hišah, ki so kar velike in to je vsekakor zelo dobrodošlo, še posebej v primeru, da se na dopust odpravljate v večjem številu in seveda z vašimi otroci.

2.) Pazite, da apartma ni preveč izpostavljen soncu

V kolikor boste najeli apartma, ki je preveč na soncu, boste lahko imeli težave s previsokimi temperaturami. Recimo apartmaji Portorož v Sloveniji imajo v nekaterih primerih ta problem, saj se po večini nahajajo na lokacijah, ki niso ravno bogate s senco, kar seveda pomeni, da se apartmaji tam pogosto nahajajo na soncu. V kolikor te apartmaji nimajo klime (kar je sicer precej redko) boste v njih izjemno težko normalno bivali. Vsekakor bodo otroci tisti, ki bodo najbolj trpeli, kajti nekateri otroci ne prenašajo dobro vročine in zato je zelo pomembno, da pazite, kako najemate apartma. Svetujemo vam, da si izberete apartma, ki se nahaja v dobri senci, da se boste lahko z vašimi otroci igrali tudi v okolici apartmaja, kar je seveda vedno zelo dobrodošlo.

3.) Preverite, ali ima opremo, ki jo potrebujete

Zavedamo se dejstva, da imajo družine z otroki drugačne potrebe, kot jih imajo pari ali posamezniki brez njih. Pomembno je, da vedno preverite, kakšno opremo ima določen apartma, preden se odločite za nakup, kajti če boste najeli apartma, ki ne bo imel na voljo vseh stvari, ki jih potrebujete za preživljanje vašega dopusta, se boste hitro znašli v težavah. Vsekakor je prav, da preverite, ali ima apartma vse. Danes lahko na portalih, kot so denimo Booking.com ali Airbnb.com preverite zelo veliko informacij o samem apartmaju, zato jih le izkoristite. Vedno pa se lahko pred najemom obrnete tudi na lastnika posameznega apartmaja in ga povprašate po vsem, kar vas zanima, saj verjamemo, da vam bo z veseljem pomagal.

Letos lahko v Sloveniji izkoristite kar 200€ turističnih bonov, ki nam jih je podarila država, zato ne vidimo razloga zakaj neki se ne bi odločili in najeli kakšen lep apartma, kjer boste lahko skupaj z vašo družino preživeli nepozabne počitnice. Vedno pred odhodom na dopust preverite tudi vremensko napoved, saj boste tako bolje pripravljeni. Pomembno je, da imate sabo vso opremo, ki jo določeno vreme od vas zahteva. Vremensko napoved lahko preverite s klikom na to povezavo http://www.vreme.si/napoved.