Domov/ O festivalu/ Koristne informacije/ Zgodovina festivala/ Foto/ Video/ Arhiv/
Elena Volpi, SEM, 29,3,2012, 15. pripovedovalski festival
Pravljice za smeh in srh

Pripovedujeta: Boštjan Gorenc – Pižama, Elena Volpi
Glasba: Marko Hatlak

Elena Volpi je igralka, animatorka, prevajalka in pevka z neizmerno veliko energije. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani in na češki umetniški akademiji DAMU v Pragi na oddelku za alternativno in lutkovno gledališče, kjer se zdaj dodatno izobražuje na doktorskem študiju. Svojo ustvarjalnost izraža z gledališko-odrskimi izvedbami, sodobnim plesom in filmom. Poje v vokalno-inštrumentalni skupini Jelení loje. Je članica igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Maribor.

Boštjan Gorenc – Pižama, igralec, komik, prevajalec in pisatelj, je rojen pripovedovalec. Pripoveduje otrokom in odraslim, uživa v igri z besedami in pravi, da je slovenščina hudo mikavna in zabavna. Je prevajalec priljubljenega Kapitana Gatnika ter epskih fantazijskih romanov Georgea R. Martina. Včasih pravljico pove v rimah, včasih kar tako. S knjigo sLOLvenski klasiki 1 je v zadnjem letu postal eden najuspešnejših slovenskih avtorjev, ki ga ima rado staro in mlado.

Marko Hatlak igra harmoniko od otroštva. Koncertira pri nas in v tujini, solistično in v skupinah (El-Fuego, Distango, Terrafolk …). Pred več kot desetimi leti je ustanovil skupino FUNtango in z njo prvi utiral pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru. S svetovno priznanim violinistom Stefanom Milenkovićem koncertira po vsej Evropi. Glasbenik z ognjevito, sentimentalno in vrhunsko temperamentno interpretacijo ustvarja samosvojo razpoznavnost, polno strasti in nežnosti.

Za otroke od 4. leta

Foto: Nada Žgank

Program 2017 /
Spremljevalni program 2017 /