Domov/ O festivalu/ Koristne informacije/ Zgodovina festivala/ Foto/ Video/ Arhiv/
2H7A5245_2
Pod severnim sijem: Večer za Lawrenca Tullocha

Nastopajo: Tom Muir, Ana Duša, Igor Černe, Dejan Lapanja, Katarina Juvančič, Špela Frlic, Katarina Nahtigal, Irena Cerar, Polona Torkar, Ivanka Učakar

Lawrence Tulloch je bil tkalec, svetilničar, poštar, radijec, turistični vodič, predvsem pa pisatelj in pripovedovalec z otoka Yell na prepišnih Šetlandskih otokih, kamor so stoletja pisane zgodovine napihala na stotine keltskih, vikinških in drugih zgodb, ki jih je Lawrence slišal od svojega očeta, tudi pripovedovalca in ljubiteljskega folklorista, ali pa od drugih lokalnih “štorjeprejcev”.
Zgodbe iz otoškega sveta sredi Atlantika je vestno zapisoval in jih ponesel v svet, od ZDA, Islandije, pa vse do naših koncev. Slovenijo je pred nekaj leti obiskal dvakrat in s svojim bogatim korupsom pripovedk ter zavidljivo veščino pripovedovanja vsakič znova navdušil poslušalce/ke.
Ta večer se ga bomo spominjali skozi pesmi in zgodbe, ki jih bodo tkali njegovi slovenski in škotski prijatelji/ce, znanci/ke in učenci/ke Tom Muir, Ana Duša, Igor Černe, Katarina Juvančič, Dejan Lapanja, Špela Frlic, Katarina Nahtigal, Irena Cerar, Polona Torkar in Ivanka Učakar.
Večer bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku, vstop je prost.

Za odrasle

Ilustracija (nastala je za naslovnico knjige o pripovedovanju, ki je Lawrence ni uspel dokončati): Alexa Fitzgibbon

Program 2017 /
Spremljevalni program 2017 /